Alla har kängor du har högklackade mockasiner.

Jag har ju då flyttat och nu bor jag på Stigberget på Söder i Stockholm. Det innebär att när jag går till bussen passerar jag Sista Styverns Trappor, och varenda gång jag gör det får jag den här låten i huvudet.

Och då kan jag inte låta bli att undra: vad sjutton hände med Peggy Lejonhjärta? Detta fantastiska band som jag lyssnade på HELA tiden när jag var kanske 22-23. Dom finns inte ens på Spotify! Man måste sitta och klicka runt på Youtube för att bli nostalgisk över till exempel dom här:

Åh herregud. Så mycket MINNEN. Blir samtidigt så otroligt pepp på livet och ledsen i hjärtat. Så som det oftast var på den tiden, vill jag minnas. Dans, dans och sen att stå och gråta i alldeles för tunn jacka på Odenplan.

Jaja. Jag undrar i alla fall på riktigt vad som hände med dem. Och om inte Spotify/skivbolaget/den som bestämmer kan se till att göra låtarna tillgängliga? Vore världens bästa försenade 30-årspresent.

8 Replies to “Alla har kängor du har högklackade mockasiner.”

  1. Ryktades om en återförening för några år sen. Eller i alla fall nån slags återföreningsspelning. Men det verkar inte varit mer än rykten dessvärre. :'(

  2. Det är deras skivbolag som inte vill lägga upp låtarna på Spotify! Så himla sämst.

    Hälsningar från en som lyssnar på Peggy Lejonhjärta varje dag i min ipod (ja, jag är typ 79 år gammal mentalt och oteknisk) och har skrivit hundra tweets, en miljard blogginlägg och cirka tjugo mail till dem på Myspace med innebörden ”ÅTERFÖRENEN EDER FÖR I HELFVETE”. (Inget hjälper.)

  3. Återigen ett exempel på mäns förtryck mot kvinnor som gör att de inte får njuta av den musik de vill.

  4. Kolla med @fokustobbe, politisk redaktör på Fokus och trummis i PL, och fråga vad de sysslar med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *