<3

Idag är det som alla vet Alla Hjärtans Dag och jag blir alltid lite märkligt uppspelt kring högtider jag inte vet riktigt hur en ska fira. Där det inte finns någon tydlig manual eftersom högtiden är importerad och inte riktigt har anpassats till sitt nya land. Men tydligen är det många som går ut och äter idag, enligt min kollega John som försökte boka bord i början av veckan och upptäckte att det var knökfullt överallt. Och alla andra äter godis (kanske?), ger varandra blommor (kanske?) och skickar små hemliga lappar med kärlekmeddelanden (kanske?).

Hur som helst. Jag vet inte om jag ska göra något av detta eller alltihop. För första fjortonde februari på fyra år är jag inte singel. Jag är ihop, sambo till och med, med gemensamt visakort och hemförsäkring och smutstvätt sorterad efter färg. Det är så jäkla fint och jag vet att det låter tradigt när folk säger sånt men för ett år sedan hade jag ingen aning. Det fanns väldigt få spår av kärlek i mitt liv, och än mindre av den evighetslånga och tokstarka sorten. Att tänka sig att han och jag gick runt på samma planet, till och med i samma stad, och INTE var ihop med varandra känns surrealistiskt. Jag minns inte vad jag gjorde eller hur jag tänkte innan och det spelar faktiskt ingen roll. Jag behöver inte förhålla mig till det eftersom verkligheten är så påtaglig.

Nu heter det i och för sig Alla Hjärtans Dag, så det handlar naturligtvis inte bara om tvåsamhetskärlek, även om det är den som har varit den tydligaste i mitt liv det senaste året. Det är ändå fint med en så tydligt inkluderande högtid. Så länge en har ett hjärta får en vara med. Så med det sagt önskar jag er alla en fantastisk fredag och helg med drivor av kärlek i olika former. Hörs i nästa vecka!

14 Replies to “<3”

  1. Jag tycker inte att man behöver fira högtider ”en”, särskilt inte alla hjärtans dag som är rätt påklistrad även om man är två.

    1. Haha, läste den där också. Så spontant reaktion alltså: skratt. Men jag vet att det egentligen inte är kul. Ska försöka mig på ett ordentligt inlägg om saken!

  2. Not long ago i came around your article and have absolutely been studying along. I would like to express my personal admiration of the writing talent and capability to make visitors read right from the start to the end. I would like to read more recent posts and share our thoughts to you.

  3. This is my first chance to visit this amazing site. I discovered some interesting things and I am going to apply on the development of my blog. Thanks regarding sharing beneficial information.

  4. Usually I don at read article on blogs, however I wish to say that this write-up very compelled me to take a look at and do it! Your writing taste has been amazed me. Thank you, quite nice post.

  5. Pingback: Blue Coaster33

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *