Lite medvind

Feminister, och tjejer överlag, har vind i seglen just nu. Det verkar finnas oändligt mycket böcker att skriva, TV-serier att sända, musik att spela in, blogginlägg att dela och morgonsoffor att sitta i för den som är kvinna, hyfsat ung och gärna säger några ord om människors lika värde.

Hur känns det för dig? undrar folk ibland. Tänker du någon gång att du bara får de här möjligheterna för att du är kvinna och feminist?

Det känns helt jävla utmärkt, kan jag informera om. Jag har bloggat, skrivit, tjatat och gormat om de här frågorna i snart tio år. Ibland i motvind, oftast bemött med svalt ointresse. Att någon till slut ger en puff i ryggen är jätteskönt. Och det gäller naturligtvis inte bara mig, utan alla de miljontals människor som har kämpat innan och samtidigt. Det har varit en väldigt lång och svettig uppförsbacke och just nu befinner vi oss i en liten utförslöpa. Har svårt att tänka mig den Tour De France-cyklist som tycker att det är osoft. Ingen undrar hur alla män som i vanliga fall befolkar topplistor, scener och paneldebatter hur de känner inför medvinden. Hur känns det att stå där, kanske inte för att du är bäst i hela världen utan för att du är man?

Det känns nog inget särskilt alls, precis som för mig. Man får en fråga, man tackar ja, det är inte så mycket mer med det. Och det krävs trots allt flera tusen år av nästintill total kvinnodominans på maktpositioner i politiken, ekonomin och kulturen innan vi kan börja prata om att kvinnor tar över. Eftersom jag troligtvis är både död och bortglömd då, passar jag på att tacka ja till allt som är kul och intressant nu. Även om jag ”bara” får frågan för att det just nu blåser lite åt mitt håll.

11 Replies to “Lite medvind”

  1. Exakt så! Varför ska kvinnor behöva be om ursäkt för sina framgångar när män aldrig tycks behöva göra det på samma vis?

  2. men snälla rara utbildade nina, kan du för en gång skull vara logisk, det ingen som riktigt bryr sig..och de som bryr är de redan frälsta. Oavsett vad den lilla eliten på twitter eller rygg dunkarna du stöter på. vare sig män eller kvinnor bryr sig om feminist rörelsen, det är något vi låtsas om för svensson är av naturen ängslig. snälla människa såpass logisk kan du ändå vara. nobody really cares hunny, we all just pretend so stupid people can feel good about them selves hunny bun, its what adults do to children so they don’t run away and cry every six seconds.

    1. rygg dunkarna. fniss. (ps. Du är skitdålig på att ”pretend so stupid people can feel good about them selves.” Öva! Är mitt tips. Övning ger färdighet, säger man ju.)

  3. Pingback: Blue Coaster33
  4. Pingback: water ionizers
  5. Pingback: water ionizer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *