Nordiskt Forum

Nu börjar det dra ihop sig! På fredag tar jag tåget ner till Malmö för att delta i Nordiskt Forum, den största feministiska konferensen på över 20 år. Så otroligt pepp på alla smarta människor jag tänker mig att jag ska få diskutera och festa med.

Här kan den som vill se/höra/umgås med mig:

Fredag 13/6

16.00-17.30 Sveriges Kvinnolobby: Sexist Advertising Seriously Harms You and Others Around You. Panel där vi pratar om sexistisk reklam och vad forskningen och politiken säger på området.

19.00-20.30  Feministisk Festival: Media, Feminism och valet. Panel där vi pratar om just det. Jag ser fram emot att hårdlansera mitt favoritbegrepp ”feministpanik”, alltså fenomenet som har uppstått de senaste veckorna där min mailbox plötsligt svämmas över av alla möjliga inbjudningar från organisationer som först nu har fattat att de visst borde fundera lite på det här med mänskliga rättigheter också och skriker för full hals efter feminister som kan dekorera deras olika events med sin närvaro.

Lördag 14/6

12.00-13.20 Fredrika Bremer Förbundet: Forma framtiden – välja, räkna, känna. En debatt i tre akter. Hittar ingen länk just nu, men det är i rummet Hooks på Malmö Arena. Handlar om mitt favvoämne: cash money. Blir jättespännande tror jag!

Söndag 15/6

09.00-10.30 (rise and shine!) Grön Ungdom: Duktiga pojkar och unga, arga kvinnor. I rummet Canth på Malmömässan. Panelsamtal om unga tjejers psykiska ohälsa och vad vi kan göra åt den.

Sådär, nu har ni mer eller mindre allt det jag har bokat in framför er. Tror att det är ungefär lagom mycket scengrejer, men den som vill ses och umgås, fika, släpa med mig på middag eller andra upptåg får hemskt gärna höra av sig!

 

13 Replies to “Nordiskt Forum”

 1. Hej Nina! Vad roligt att du ska till Malmö. Jag skulle gärna vilja flagga för Feministisk Festival i Malmö, vilket inte hänger ihop med Nordisk Forum utan är en egen festival. i helgen Gratis och helt galet många spännande grejer, bland annat det panelsamtal som du ska delta i på fredagkväll. Då mitt hjärta slår hårt för Malmös feministiska nätverk så vill jag lyfta dem på alla sätt jag kan. Programmet hittar en här: http://feministiskfestival.se/

  Vi ses på Moriskan på fredag!

 2. Hej Nina!

  Så sjukt roligt! Är det några av de debatterna som du ska delta i som är gratis? Eller krävs dagspass för Nordiskt Forum? Hade så himla gärna gått på – Sveriges Kvinnolobby: Sexist Advertising Seriously Harms You and Others Around You.
  Du är grym och likaså är din bok som jag precis läst ut!

  /Freja

  1. Hej! Feministisk Festival är gratis, de andra kräver pass. Ingen får betalt för sin medverkan, utan pengarna för passen går till det praktiska runt omkring. Det hjälper kanske inte om en har en väldigt tajt budget men kan vara bra att veta ändå. Gillar dessutom hur NF har satt rejält olika biljettpriser efter betalningsförmåga, känns sympatiskt tycker jag.

 3. Var finns männen i dessa möten/festivaler?
  Bara som ett problem?
  Det är märkligt att som man läsa om detta.

  1. Det är hur mycket män som helst som deltar i Nordiskt Forum, bara att kolla på schemat. Sen är det tyvärr fortfarande så att många ser jämställdhet som en kvinnofråga, vilket avspeglas i att majoriteten av deltagarna är kvinnor. Men vill du vara med är det bara att köpa en biljett, jag lovar att det kommer att bli kul!

 4. Pingback: Blue Coaster33
 5. Pingback: alkaline water
 6. Pingback: alkaline water

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *