Nu har jag läst böcker igen!

Jag har fortfarande semester (snart 5 veckor and counting, så orimligt glad över detta) och en sak man gör då är att läsa. Den här semestern har jag läst tre böcker jag inte gillade: Saturday av Ian McEwan, Kanada av Richard Ford och Stoner av minns ej namnet men ni vet vilken det är. Alltså alla såna här böcker är ju liksom samma historia om och om igen? Stackars tråkigt man har det jobbigt, sen är det slut. Fattar verkligen inte charmen i det. Men jag har också läst en jag gillade: Walter Isaacsons biografi om Steve Jobs. Anton har tjatat så mycket om att jag skulle gilla den så nu betade jag mig till slut igenom 650 sidor Apple-galenskap. Och det var ju jättekul! Jag trodde att jag visste cirka allt om Steve Jobs, men det gjorde jag inte. Inte att han var så himla oskön, motsägelsefull, socialt oduglig och ätstörd. Jag älskade det. Är inne i en period nu när jag tål i princip vad som helst från folk så länge de gör sin grej, och det här var ju det med extra allt. Så den som är på liknande humör borde pipa iväg och köpa eller låna den här boken.

12 Replies to “Nu har jag läst böcker igen!”

 1. Min pojkvän läser aldrig böcker men läste just Steve Jobs biografin 🙂
  Idag så kom äntligen din bok till mig! Är så pepp på att börja läsa den.
  Du verkar vara en himla klok och cool person. Och jag är den vilsnaste 20-åringen i världen som inte vet vad jag vill plugga till, jobba med osv. Så tänkte att din bok kan passa just mig.

 2. Kul att läsa dina omdömen när jag själv läst tre av de böcker du nämner. Jag håller med dig i det mesta.
  Kanada var nog den segaste, tråkigaste bok jag läst på länge. Samma saker tragglas om och om igen. Varför skriver han på detta viset?
  Stoner gick bättre dels för att jag är svag för historier som utspelar i universitetsmiljö, dels så var det en bra skildring av hur små händelser eller ställningstaganden kan forma ett helt liv på ett oförutsägbart sätt, som tex när Stoner vill stoppa en fuskande student och den långa fiendeskap från en kollega detta ger upphov till. Men är den bra? Tja…
  Steve Jobs biografin var utmärkt tycker jag. Förstår att du gillar den. Så intressant personlighet.

 3. Har varken läst Kanada eller Stoner-boken. Däremot Saturday (på engelska) och Jobs. Tyckte att Saturday var mkt fascinerande. Han fångar samtiden på ett magiskt sätt. Men det har kanske med läsarens ålder att göra. Jag är en ärrad 40-talist och McEwans sätt att tänka går kanske rakt in i min hjärna. För övrigt så har jag läst många av dina krönikor och säger: Fortsätt! (ända sedan reklamtiden…)

  1. Hej igen,
   här kommer ett ps till min tidigare kommentar. Lyssnar just nu på gamla avsnitt av Alex & Sigges podcast. I nr 26 säger Sigge Eklund att ”Saturday” är en av de bästa böcker han läst. Och han är 40 år. Ge den en chans till!

 4. Ibland tycker man tvärtom 🙂 Det ENDA jag visste om Steve Jobs var att han var ett neurotiskt vrak. Jag avskyr när folk är douchiga under förevändningen att de måste ”göra sin grej”. Och Stoner är ett av mitt livs stora läsupplevelser. Tomato – tomejto!

 5. Pingback: Blue Coaster33
 6. Pingback: Watch Video
 7. Pingback: water ionizer
 8. Pingback: water ionizer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *