Det märkligaste inlägget jag någonsin har skrivit.

Då har det blivit dags. Jag har funderat i några månader, vetat helt säkert i några veckor, och nu är det alltså dags att berätta: Det här är den sista veckan för den här bloggen.

Reaktion-pic när jag ens tänker tanken. 

Jag har bloggat i över åtta år totalt (gawd). Under den tiden har jag tagit examen, börjat jobba, flyttat till New York, flyttat hem, börjat forska, skrivit en bok, kraschat två förhållanden och bytt klädstil fler gånger än jag kan räkna. Och nästan varje dag har jag påtat ihop mer eller mindre lyckade inlägg om allt möjligt jag tänker på. Det har handlat om reklam, jobb, böcker, film, New York, miljö, veganrecept och jämställdhet. I början för ungefär fyra läsare. Nu för 40 000, en bra dag.

Jag älskar bloggen och jag älskar er som läser. Så jag måste göra en klassisk it’s not you, it’s me. Det är jag som behöver tid och lugn att fokusera på mitt jobb. Och hur mycket jag än vill, så går inte det när man samtidigt ska ut med tankar och texter och mail och möten. Det blir varken hackat eller malet, och är det något jag har kommit fram till de senaste åren är det att jag inte trivs med att jobba så. Något (eller ganska mycket, ärligt talat) måste läggas ner, och detta något blir allt utom min forskning.

Det klassiska sättet att sluta blogga är att låta det rinna ut i sanden. Uppdatera mer och mer sällan tills ingen riktigt orkar titta in längre och till slut, efter flera veckors eller månaders tystnad, så dyker det upp ett ursäktande inlägg om att livet kom emellan och att bloggen läggs på is tillsvidare. Precis som riktigt trista och oepiska förhållanden, alltså. Så tycker inte jag att vi ska ha det. Därför gör jag så här istället, så rakt och ärligt det nu kan bli genom ett wpadmin-interface. Hoppas att ni tycker att det känns ok.

Så vad händer nu då? Tja, den här veckan tänkte jag köra på precis som vanligt. Den 31/8 kommer sista inlägget. Och självklart finns jag här fram tills dess för att svara på frågor/tankar. Är det något du undrar? Något önskeinlägg som borde skrivas? Något annat vi borde prata om? Kommentera eller maila så gör jag mitt bästa för att svara/styra/lösa!

305 Replies to “Det märkligaste inlägget jag någonsin har skrivit.”

 1. Åh, veckans, månadens, årets (!) sorgligaste inlägg. Jag har full förståelse för ditt beslut men kommer sakna dina klokheter hursomhelst! Om jag får önska; skriv gärna om dina all-time-bästa-tips på hur en hittar balans i tillvaron och livet. (Jag misstänker att skala bort allt utom det intressantaste kommer stå med!) Som en sista sammanfattning och hyllning till alla dina strålande blogginlägg. Tack för att du delat med dig så osjälviskt om allt möjligt <3
  PS. Hur kan jag fortsätta följa dig? DS.

 2. Åh neeeej! Gu va trist! Men tack för alla tänkvärda och välskrivna inlägg! Och lycka till med forskningen!

 3. Kan verkligen förstå dig men så himla synd för mig! Då du sätter ord på mina tankar och åsikter på ett sådant imponerande sätt. Vill tacka för alla gånger då jag har läst något och kännt detta var inte bra och sedan kunnat gå in här och fått alla argument till varför det inte kändes bra. Vilket gjort att jag på ett mer rationellt sätt kunna förklara så tex min sambo bättre förstått varför vårt samhälle trots allt inte är så himla jämställt! Nu sista veckan får du gärna tipsa om du vet andra bloggar som liknar din och viktigaste av allt kan du inte se till så att ditt bloggarkiv finns kvar. Lycka till med forskning och hoppas att du snart är tillbaka!! /Amanda

 4. Åmajgad! Jag kommer verkligen att sakna din blogg! Du har, precis som Amanda här nere skriver, satt ord på mina tankar. Jag har lärt mig en hel massa saker. Lycka till med forskningen och ett himla stort tack!

 5. Vi tycker oftast (alltid) olika men tycker ändå det är synd att du slutar. Thank you for the music!

  1. Håller med dig S!

   Ser fram emot att se Åkestams karriär och avtryck i- och bidrag till Sveriges näringsliv.

   Utan ett lönsamt näringsliv finns inget att fördela till de som inte kan hävda sig där och således är deras enda födkrok ett lönsamt näringsliv. Vi behöver såldes vassa hjärnor som Åkestams.

 6. Jag tycker sällan som du. Vi har helt olika perspektiv på livet och vår omvärld. Trots det har jag läst din blogg varje dag i flera år. Det har blivit en del av min morgonrutin; ett sätt för mig att ta in perspektiv som annars kanske skulle gått mig förbi. Eftersom du kan skriva och argumentera om till exempel feminism på ett förståeligt sätt som inte urartar i någon slags aggressiv offerretorik har jag blivit mycket mer intresserad, och nyanserad, i mitt eget sätt att tänka. Du har också, i perioder, blåst liv i en falnande glöd när jag börjat tröttna på att skriva. Tack, Nina.

 7. NEEEEEJ 🙁 jag som precis läst ut din bok (på två dagar och som var helt fantastisk!!), vad ska jag göra nu?!

 8. Jag förstår, men tycker ändå att det är otroligt sorgligt. Din blogg har gett mig många tankeställare men framförallt varit en källa till mycket kunskap och framförallt har du kunnat formulera det jag tänker men inte själv kunnat få fram på ett bra sätt. Tack för den här tiden och lycka till med forskningen!

 9. Mycket tråkigt att höra, men för mig som precis lagt ner mitt företag förstår jag att det är lite samma känsla och efter ett tag tröttnar man på att höra folk med huvudet på sned beklaga. Så, tråkigt för oss men skönt för dig om du känner att du inte hinner med! Har varit superkul att följa (kul är kanske inte rätt ord) dig och hoppas man får se dina välskrivna texter någon annanstans, någon annan gång. Kram

 10. Tack för allt du skrivit. Internets bästa blogg. Hoppas jag kan följa dig snart igen! Du är så grym.

 11. Kommer att sakna din blogg! Kan du inte tippsa om bloggs att följa istället? Och TACK för många tänkevärda inlägg, att du orkade och lycka till med forskningen!

 12. Här känns det som att ett hederligt omg är på sin plats så: omg?!?! Så knäppt att inte klicka in på din blogg längre. Önskar dig all lycka till med forskningen och allt annat. Hoppas att jag i fortsättningen kan läsa dig nån annanstans! 🙂

 13. Jag kommer att sakna dig så mycket! Men har självklart full förståelse. Lycka till med forskningen!

 14. Stor sorg när internets (!) bästa blogg lägger ner. Vi har alla blivit lite bättre av att läsa din blogg, även de som inte håller med dig. Stort tack för alla smarta, roliga, intressanta, ointressanta och viktiga saker du skrivit om, jag är en klokare människa pga det. Det är uppfriskande med nån med alla förmåner i livet (som du skrev om häromdagen) som kan nyansera sin världsbild så bra.

  Hoppas du har en stor samling med solglasögon för din framtid är så jäkla ljus att du skulle behöva bära dom även en sån här regnig grådassig dag! 🙂 Kör hårt med allt!

 15. åh, sorgen 🙁 kommer verkligen sakna dina kloka inlägg! lycka till i framtiden med forskningen och livet 🙂 jag, som många andra som kommenterat, skulle vilja önska ett inlägg med dina favorit(jämställdhets)bloggar!

 16. Kan inte annat än att instämma i hyllningarna (över din fantastiska insats) och klagoropen (över att vi nu får klara oss utan din kloka röst). Tack för allt vi fått ta del av och stort lycka till Nina!

 17. Åh nej!
  Har funderat ett tag på hur sjutton du roddar allt, särskilt med tanke på att doktorerandet i allmänhet och avhandlingsskrivandet i synnerhet kanske är det mest tidskrävande, långsammaste, mest tankekrävande jag någonsin gjort.
  Nu råkar vi vara verksamma på ganska olika typer av institutioner, men tycker ändå att det är synd att en av de få kvinnliga-unga-forskare-rösterna tystnar.

  Funderar på hur du tänker kring kvinnliga nätverk i akademin, särskilt med tanke på Agnes Wolds sommarprat och den för mig helt nyupptäckta Kvinnliga Akademikers Förening (http://kvinnligaakademiker.se/wp/). Någon chans att du kan fortsätta debattera utifrån den plattformen? Har själv insett att ju längre man håller på, desto färre kvinnor möter man, och desto tydligare blir behovet av ett andningshål…
  Kram!

 18. Vilken tråkig nyhet!! Lycka till med ditt andra och tack för att du delat med dig av dina tankar här. Kommer att sakna ditt format på inlägg från och med nästa vecka.

 19. Kommer sakna din blogg så mycket! Du har varit en sån himla inspiration för mig under en lång tid. Lycka till med forskningen och livet! <3

 20. Kommer att sakna bloggen! Dina texter får en att tänka, omvärdera och upptäcka saker man aldrig fattat tidigare. Man vaknar av den liksom. Har fortfarande många like:ade inlägg sparade på bloglovin, som jag läser nu och då när jag vill bilda mig och använda informationen till att kanske upplysa någon annan med.

  Lycka till med allt annat nu Nina!

  Och tack.

 21. Tack så himla mycket för den här tiden, du skriver så himla klokt och bra! Kommer sakna din blogg, men kommer ju fortsätta följa dig på andra håll. Har du någon hemsida? Håller på att starta upp mim frilansverksamhet och vill länka till mina förebilder på min hemsida (eller möjligtvis blogg)- och du är en av dem. Kram!

 22. Din blogg är mitt allt, varför gör du det här (what nej vad säger jag)
  Din blogg är okej. (gash så tråkigt sagt)
  …..
  Älskar dig.
  …..
  (åhnej)
  (Duäger)

 23. Supertråkigt att du slutar! Din blogg har varit så ögonöppnande på många sätt och hör till en av mina absoluta favoritbloggar. Lycka till med din forskning och allt annat! Kram från Finland

 24. Tack för att du har orkat dela med dig under alla dessa år. Du har gjort det så otroligt bra och fyllt ett förebilds-tomrum i form av ung kvinna som arbetar med/älskar reklam men ändå förmår föra en moralisk diskussion och etiska frågeställningar. Du är otroligt smart och vettig och har tillfört massor i den allmänna debatten och för mig som person.

  Önskeinlägg: var står du i din forskning just nu? Och hur gör man för att fortsatt hålla koll på den?

 25. ”The difference between successful people and really successful people is that really successful people say no to almost everything”

  Lycka till!!

 26. Jättetråkigt att höra! Jag har verkligen förundrats över hur du fått din tid att räcka till till alla dina engagemang, så jag förstår verkligen ditt beslut. Men som så många redan skrivit – det kommer att bli tomt i bloggflödet utan dina kloka inlägg. Välkommen tillbaka och stort tack!

 27. Tack för en fin tid! Sätter nu mina förhoppningar till ditt Twitterkonto 🙂 Kanske det blir lite som din blogg i miniformat, fast mera sporadiskt och mera kravlöst för dig. Men hur det än blir: lycka till med forskningen!

 28. Oj så tråkigt! Din blogg har varit en av Internets skarpaste och bästa bloggar! Du får gärna fortsätta uppdatera litegrann ändå, kanske dela länkar till andra saker du sysslar med!

 29. Åh nej. Kommer sakna din blogg så otroligt mycket. Den har varit bland de första jag läst när jag sett att du uppdaterat. Du har alltid givit mig så många bra argument när jag velat diskutera feminism och politik.

  … Nä. Får en tår i ögat :'( Kommer verkligen sakna dig här!

 30. Stämmer in i hyllningssången. Vem ska nu utbilda oss, väcka debatt, sätta ord på alla känslor? Du har gjort ett kanonjobb och du verkar vara en fantastisk människa. Jag är säker på att det inte är sista gången du tar plats och delar med dig av din intelligens och dina klokheter.
  Jag önskar dig all lycka, Nina! <3

 31. Supertråkigt, du har verkligen en fantastisk känsla för att sätta saker i perspektiv och samanhang som kommer att saknas nu…
  Om jag fick välja skulle jag se att du la ner forskningen och bloggade istället, men det är ju ett ganska själviskt sätt att se på det.

  Stort lycka till med forskningen och hoppas få lyssna, läsa, se dig i olika sammanhang framåt! Tack för de här åren! U is awsome!

 32. Nämen, oj, vad tråkigt! Du som ger så insiktsfulla, nyanserade, väl genomtänkta och kloka reflektioner. Internet blir nu en lite dummare plats. Hur ska man nu få ta del av allt som rör sig i dina tankar och din värld? Många, många lyckönskningar!!!!!

 33. Tack för en jättebra blogg. Förstår dig fullständigt, jag slutade blogga för ett tag sen… men nu saknar jag det faktiskt litegranna…
  Om man får önska ett inlägg så skulle jag gärna se ett med lite tips om tex böcker och terapier och träning? och annat i livet som kan hjälpa lite mot depression och utbrändhet…
  Kanske även lite tips för att stå ut med svårigheter i livet som tex ens hälsa och annat som man helt enkelt inte kommer undan…
  Tack!!!

 34. Å nej, du kommer att fattas. Vad ska jag göra nu? Kommer dina gamla inlägg att finnas kvar? Tack för allt du skrivit, och lycka till med forskningen<3

 35. Så synd. Men helt förståeligt. Jag undrar om bloggen blir kvar, sådär att man kan gå tillbaka och läsa gamla inlägg? Jag har varit en dålig bloggläsare den senaste tiden men alltid när jag tar mig tid att läsa dina inlägg så känner jag mig lite klokare och lite mera hoppfull (oftast). Önskar dig all lycka i det du håller på med (livet och sånt), jag känner dig inte men du verkar vara en så otroligt bra typ (om vi bodde på samma ort skulle jag försöka bli kompis med dig IRL 🙂 Kram Hanna

 36. Vi kommer att sakna dig, du skarpa, varma, kloka kvinna! Stort lycka till med allt, och många kramar.

 37. Så tråkigt! Jag hoppas verkligen att du börjar blogga någon gång igen! Om man får önska ett inlägg så skulle jag vilja veta lite om HUR man går tillväga om man känner att man vill bli politisk engagerad. Inte bara ha en åsikt och facebook-gilla, utan mer seriöst engagera sig i ett parti eller organisation. Tips för att hitta någonstans man verkligen gör skillnad, och hur man ska veta vad som är rätt för en? Måste man sätta sig ned och läsa alla partiers partiprogram, eller hur insatt bör man vara innan man ger sig in i partipolitiken?

 38. Här kommer en enormt självisk reaktion! Jag blir så ledsen när jag läser detta, de känns verkligen inte okej, jag vill inte att det ska ta slut, snälla stanna, jag behöver ju dig, vart ska jag nu vända mig för vägledning i livet?! Du kloka kvinna!

  Tack för att du gör slut på ett schyst sätt, de känns lite lättare då, och tack för alla dessa fina år med kloka, smarta och roliga inlägg och världs grymma analyser, tack för all tid du lagt ner på detta förhållande, de har vart fint och jag inser att jag måste respektera att du väljer att gå vidare och jag önskar dig all lycka!

 39. :((( men jeg hadde elsket om bloggen ble liggende her, som et arkiv. håper ikke jeg må slutte å linke til innleggene dine når det er de som er best. ikke la disse tekstene forsvinne!

 40. Hej Nina! Min spontana reaktion är ”Fuck vad tråkigt!” Jag har, såsom någon annan skrev, full förståelse för ditt beslut men det gör det inte mindre tråkigt. Kommer att sakna alla dina fantastiska inlägg som i princip alltid sätter fingret precis på det som jag också tycker och tänker men som jag inte alltid är så bra på att formulera. Lycka till med din forskning och stort tack!
  /Hanna

 41. Tack så jättemycket för allt du skrivit! Du har lärt mig så mycket och fått mig att tänka på mycket som jag inte tänkt på annars. Tack!

 42. Åh, det är med sorg jag läser detta men samtidigt så förstår jag dig till fullo! Jag vill tacka för alla dina reflektioner, tankar, åsikter och klokheter. Det kommer bli svårt att hitta en lämplig ersättare till denhär bloggen.

 43. TACK för alla kloka inlägg!! Du har bidragit med många välformulerade argument som jag ofta finner mig själv använda. Bra att du prioriterar dig själv men dina inlägg kommer saknas, lycka till med forskningen!

 44. Åh! 🙁 Förstår dig verkligen och är säker på att det är ett klokt beslut, men blir ju så himla ledsen ändå. Men jag antar att du med jämna mellanrum kommer att synas och höras i olika sammanhang fortfarande. Lycka till med forskningen, kram!

 45. Tack för alla vettiga, välformulerade och inspirerande tankar du bjudit på nina! Du kommer saknas.

 46. Neeej du är ju den klokaste feminist bloggaren jag vet! 🙁 men ha ett gött liv och och börka skriv igen om du saknar det!!

 47. Njeeej du är ju den klokaste feminist bloggaren jag vet! 🙁 men ha ett gött liv och och börka skriv igen om du saknar det!!

 48. Kära Nina,
  Det är både smart och viktigt att kunna prioritera. Bra gjort.
  Men jag kommer att sakna dig mycket, och kanske kommer du att sakna oss också.
  Så förhoppningsvis kommer du tillbaka en dag, när du kan och hinner. För det är ju med kunskap som med kärlek; den växer när man ger av den.

 49. Så väldigt tråkigt att höra! Kloka Nina, jag kommer sakna din blogg väldigt mycket. Du skriver så ofta precis det jag tänker men inte har lyckats sätta ord på själv och din blogg har blivit ett slags internets andrum för mig, där jag kan landa i kloka och förnuftiga resonemang när sådana verkar saknas på alla andra ställen. Tack för det! Jag önskar dig all lycka till med din forskning och hoppas att vi kommer fortsätta kunna ta del av dina klokheter på ett eller annat sätt även framöver!

 50. Åh vad tråkigt!!!!! Läser bara fyra bloggar där du är en – jag kommer verkligen verkligen sakna att inte gå in här om morgnarna. Stort lycka till med forskningen! Och jag önskar ett inlägg med tips om andra bloggar? Tycker det är så svårt att hitta bra.

 51. JAG KOMMER SAKNA DIG!!!!!!!!!! Du har varit min förnuftets röst i en galen värld, den som reder ut hur det egentligen är, och ger genomtänkta svar på idiotuttalanden som man vet skorrar, men inte vet i vilken ända man skall börja i…
  Tack för att jag har fått ta del av dina kunskaper och erfarenheter, och för att du alltid har hållet en så galet snyggt professionell ton, i svar till kommentatorer och när du skrivit om grejer på nätet.
  Jag undrar när din avhandling förväntas komma ut och så önskar jag en lista på bloggar du gillar (hjälp mig att hitta en värdig ersättare).
  Ha det så himla gott, hoppas du hittar ro att fördjupa dig i din forskning! Ta hand om dig och de dina!

 52. Men gud så tråkigt, den här bloggen är ju min favorit of all time!! Har lärt mig så mycket av att hänga här inne.

 53. Åh nej! Jag som lär mig så sjukt mycket av alla dina inlägg. Vart ska jag nu vända mig för att få vägledning och kunskap i ”dina” frågor? Har du tips?

 54. Sorgligaste ever! Älskar din blogg. Men förstår såklart ditt beslut och önskar dig all lycka i din forskning och livet. Kommer arkivet finnas kvar eller bör en spara ner alla sina favoritinlägg i ett worddokment?

 55. Alltså. Du är ju då ett av denna tidens största genier & det ska bli astråkigt att inte få ta del av ditt geniskap här längre. Har läst din blogg sen jag var 16(!! Fyra år!!) och du har lärt mig SÅ SJUKT MYCKET!!! Du är fantastisk. Glöm ej!!!! Alla alla pussar och lyckönskningar & förhoppningar om att du kommer tillbaka nån gång <3 hejhej

 56. Detta är så sorgligt och det kommer bli så tomt jag orkar inte riktigt : ( Men heja dig! <3

 57. Sååå tråkigt att du slutar blogga! Men tycker ändå att gör helt rätt. Klart du skall satsa och fokusera på det som känns viktigast och roligast. Jag tror säkert att vi kommer få se och höra en hel del från dig ändå. Kram och lycka till!

 58. Din blogg har varit min favoritblogg sedan jag blev tipsad om den för ett och ett halvt år sedan. Det är den enda blogg jag någonsin läst som verkligen har känts meningsfull och oumbärlig. Du är en en av mina största förebilder. Tack för allt och lycka till!!

 59. Det kanske e4r folk som vet att du le4ser myekct bf6cker, de5 kan de fre5ga dig om den be4sta och se5 slipper de le4sa resten;).

 60. Miranda skriver:1. Hittade hit av en slump.2. Ne5n hade sidan som faoivrt pe5 Aftonbladets blogg3. Det mesta nu :-)Heter Miranda, bor i en Stockholmskommun och bloggar pe5 Aftonbladet.

 61. Pingback: Blue Coaster33
 62. Pingback: stream movies
 63. Pingback: stream movies
 64. Pingback: alkaline water
 65. Pingback: alkaline water

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *