Tack.

OMG, nu händer det verkligen. Sista inlägget på sista dagen. Jag har inte riktigt hunnit skriva alla önskeinlägg, men hoppas att det är ok i alla fall. En bra nyhet är att ett första utkast (typ) till min nya hemsida, ninaakestam.se, finns uppe nu. Där finns lite allt möjligt om mig och en funktion som jag inte skulle kalla blogg, men där en kan skriva texter när andan faller på. Så det kan ni ju spana in!

Annars vill jag mest av allt bara säga tack. När jag skrev tacklistan i boken sa förlaget att de aldrig hade sett en så lång, så jag kan tänka mig att det inte kommer att bli bättre här. Men det är faktiskt väldigt viktigt att tacka tycker jag, för en är ju väldigt sällan själv i något, och framför allt inte i en blogg. Alltså:

Tack till alla som jobbade reklambyrån Åkestam.Holst sommaren 2006. Ni var de första som läste mina dittills hemliga inlägg, och trots att de var sämst sa ni inte det utan uppmanade mig att fortsätta. Annars hade nog egentligen inget av det här hänt.

Tack till alla på Resumé och Dagens Media som gjorde mig till någon slags branschkändis innan jag ens kunde stava till utomhusenhet. Som lät mig debattera, krönikera och ranta hit och dit, och dessutom alltid bytte ut fula bilder på mig om jag bad om det. Extra tack till Claes på Resumé som frågade om jag ville börja blogga här, gav mig betalt för mödan och inte har lagt sig i ett skvatt vad jag gör.

Och tack till alla som jobbade på Garbergs samtidigt som ovanstående som stod ut med mina mediala utbrott. Finns nog ingen arbetsplats som har så högt i tak.

Tack till hela reklambranschen egentligen. Ni är en ständig källa till inspiration, vänner, baksmällor och kärlek. Utan er hade jag för att vara helt ärlig inte ens funnits, eftersom mina föräldrar träffades på reklambyrån Aggerborgs 1978.

Och apropå det vill jag tacka min familj. Dels för att jag finns men också för att ni alltid, alltid har lyssnat på mina planer och idéer och gjort att jag sedan alltid har fått för mig att min åsikt är viktig.

Sen var det ju det här med vännerna. Allt mina smarta, coola, roliga vänner i verkligheten och på internet som har lagt grunden till varenda ord som har skrivits på den här bloggen. Som har lyssnat och diskuterat och bidragit och delat och härjat runt. Vågar inte skriva namn av rädsla för att missa någon, men ni vet ju vilka ni är.

Tack till signaturerna Liv, Tom Croker och alla andra som under åren har kommenterat på mina inlägg med en aldrig sinande vilja att missförstå, hata och raljera. Jag fattar fortfarande inte hur man dag ut och dag in i åratal orkar lägga tid på en blogg man verkligen inte gillar. Men ni orkar, och det har många gånger gjort att jag har orkat fortsätta. Ni är en ständig påminnelse om att den världen jag vill ha är långt borta, och att även de enklaste saker, som mänskliga rättigheter och allas lika värde och en schysst samtalston, inte är självklara mål för alla.

Men ett ännu större tack till er läsare som kritiserar konstruktivt, lägger fram motargument, mailar artiklar och rapporter, följer upp på era egna bloggar, bjuder in till samtal och diskussion. Ni är internets finest och gör mig smartare varje dag.

Tack till alla er som mailar mig små utdrag ur era liv, ocensurerat och ärligt. Jag kan inte alltid hjälpa (och ibland inte alltid svara) men jag gör mitt bästa och är så glad att det är just mig ni släpper in i era svåraste funderingar.

Tack alla som har öst kärlek över mig de senaste åren. Ni som har delat inlägg, kommenterat, bjudit in mig att föreläsa, applåderat i publiken, gett ut min bok, köpt min bok, kommit fram snorfulla på krogen och gett mig världens största kram. Utan er hade det ju aldrig gått.

Nu drar vi ur pluggen på det här fina. Vi hörs och ses någon annanstans!

 

121 Replies to “Tack.”

 1. Stort tack Nina! Det har varit en fantastisk blogg att följa. Stort lycka till med allt i framtiden! Kram

 2. Åå nej!
  Vill inte, vill inte, vill inte!
  Men tur att du har din egen sida som man kan följa dig på ändå.
  Själv har jag börja plugga på Berghs, som Digital Kreatör.
  Har startat en blogg – Digitala Spekulationer och där skriver mycket om dagarna på skolan och kommunikationsvärlden in general.

  http://stephaniewgodee.blogspot.se/

  Kram
  Stephanie

 3. Tack för all inspiration! Du har verkligen peppat när en känt sig ensammast i världen om sina åsikter!

 4. hej Nina!
  jag har inte läst din blogg alls länge men den var utan tvekan en av de bästa jag läst! tänker definitivt följa din egna sida 🙂
  lycka till i framtiden!

  vill också hälsa att jag är mitt i din bok och tänker nu på förmiddagskvisten sätta mig med en kopp te och göra övningarna ur den 🙂 fortsätt skriv!!

 5. Tack ska du ha! Kommer kännas tomt utan dina smarta inlägg. Stort tack för att du har gjort mig till en klokare människa. Lycka till med allt.

 6. TACK <3
  Nya hemsidan äger ju, och kul att du kan göra inlägg där också.
  Kram, ses i världen.

 7. BÄSTA nina, nu sitter jag och bölar för det här är så jäkla sorligt. Jag har följt din blogg sedan tidernas begynnelse känns det som, och kommer givetvis att fortsätta följa dig genom andra kanaler. Alla ord känns för fjuttiga att beskriva hur mycket jag beundrar dig, så jag får väl nöja mig med att önska dig all fortsatt pepp och lycka här i världen, fina fina du. KÄRLEK.

 8. bästa nina! tack för att du är så otroligt klok och delar med dig av åsikter och insikter. ser upp till dig som ingen annan!

 9. Även om jag kunnat gå i taket efter vissa av dina inlägg under åren har jag läst dina bloggar nästan varje dag. Det har jag inte gjort med någon annan blogg. För även om du haft tydliga och mycket bestämda åsikter, som inte alltid delats av mig, så har ditt sätt att argumentera alltid varit genomförnuftigt, modigt och upplysande (Voltaire hade rodnat).

  Tror det är mycket denna förmåga, parad med din empati och känsla för vad det är som bekymrar samtiden på din kant, som fått så många att läsa dig. Tyvärr tror jag också att det är denna kombination hos bland annat bloggare som leder till många fler morgontidningars slut. Det är faktiskt så: Varför läsa DN och Svd när det går att förstå samtiden så mycket snabbare och bättre genom bloggar som denna (du skrev ett sådant inlägg för ett tag sedan — smålog åt det då. Så jag vill tacka för att du hissat kritikens och förnuftets flagga, vilket alltså också innebär att andra åsikter än de egna måste lyssnas på — det är förutsättningen för att bemöta det som inte alls är bra. För så är det inte i Sverige i dag där de som ska vara förnuftets röster och ha ryggrad, de som tjänar rejält på det, ofta upplevs som populister a la SD, med samma veka och platta argument, fast från en position där de inte kan kritiseras av någon som har de nödvändiga ”rätta” åsikterna, som måste backas upp av ”rätt” pliktskyldigt platta argument, för att få uttala sig i Sverige.

  Tror i motsats till dig att det finns ett tjock sjöblöt PK-filt som vilar över landet, men faran där handlar främst om de veka argumenten som bär upp det förnuftiga och goda, vilket gör att alltfler och verkligt många inom några år kommer rösta på SD och ha åsikter i den riktningen. Hoppas mycket på att upplysta bloggare ska ta vid där vanliga media somnat.

  Varför förstår inte fler hur riskabelt det är när ordet förlorar sitt värde? Vill tacka för att du drog dina strån till den krympande stacken och hoppas du fortsätter med ditt motstånd — det är bara genom det som vi kan undvika sammabrottet.

  Det låter pompöst, men vänta bara på en stor lågkonjunktur och du lär förstå hur viktigt ordets betydelse är när det står mellan kaos och civilisation.

 10. Vill bara säga att jag verkligen gillade din ”Jiro-ekonomi” som jag fick i min brevlåda från Novellix idag.

 11. I’m nevertheless learning through you, although I’m strengthening myself. I undoubtedly liked reading that is written in your blog. Maintain stories arriving. I adored it!

 12. I seriously enjoyed the quality information you offer to your visitors due to this blog. I am going to bookmark this site for my future referrals. Thanks!

 13. Fantastic post. I recently stumbled upon your blog and desired to say that we have definitely enjoyed browsing your site posts. Naturally I’ll become subscribing on your feed and I’m hoping you generate again rapidly!

 14. I can tell this writer in this article went apart from to research this info. I’m rather satisfied using your perspectives and also way involving writing.

 15. you are actually a good webmaster. The website loading velocity is amazing. It seems that you are doing any unique trick. Moreover, The contents are masterwork. you have performed a great process on this subject!

 16. My brother recommended I might like this blog. He was totally right. This submit actually made my day. You can not believe simply how so much time I had spent for this information! Thanks!

 17. Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is magnificent, as well as the content!

 18. REPLY;The Zune is focused on to be a Portable Media Player. Not just a web browser. Not only a game machine. Maybe sometime soon itll do more desirable in those areas, for the time being its an amazing strategy to organize and tune in to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPods strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it’s most suitable choice.

 19. We’re about the 1st day’s a auto detox diet regime. I haven’t a activity to enjoy for hours on end and i am STARVING!! I can’t accede how individuals state that they did not feel ardent bold this. I’m aswell slightly bloodless and all-a-quiver and like I said, this can be abandoned the anterior day. Practical goal a abounding abandoned or huge eater either. I am not saying complete how broadcast I wil last. On the ability for the day We are appetite myself which are not an able thing. I’ll attempt to stick advertising online though, I’m just avaricious the fact that blackout and weakness travels to carelessness or I will not choose the adeptness to manage on my own intend on Monday.

 20. 438805 858271Wow, wonderful weblog layout! How long have you been blogging for? you make blogging appear straightforward. The overall appear of your web site is wonderful, as properly as the content material! 213531

 21. 506163 456271Possible demand all types of led tourdates with some other fancy car applications. A lot of also give historic packs and other requires to order take into your lending center, and for a holiday in upstate New York. ??? 266662

 22. 965621 592470The vacation special deals offered are believed as a selection of possibly the most preferred and therefore within your budget all over the globe. Quite a number of hostels can be proudly located inside property which is accented who has striking seashores encouraging crystal-clear rivers, contingency of an Ocean. hotels compare rates 562935

 23. Excellent blog here! Additionally your website so much up very fast! What host are you the usage of? Can I am getting your associate link to your host? I desire my website loaded up as fast as yours lol

 24. inCgj8 Thanks a bunch for sharing this with all of us you actually know what you are talking about! Bookmarked. Please also visit my site =). We could have a link exchange contract between us!

 25. Pingback: My Homepage
 26. Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently rapidly.

 27. Can you hear me OK? Preteen Sluts Jazmine Cashmere and Kitten by the consistent calculate would ensue physically perilous qualification you had a heart prepare. They are grade A head pros and throw pussy approximating a brick. The paramedics would immediately say they establish you untruthful dull proceeding the formulate with substantial smirk taking place your face a stiff dick down with a jellybread sandwich.

 28. Aw, this was a truly nice post. In concept I would like to put in writing like this in addition taking time and actual effort to make a highly good article?- but what can I say?- I procrastinate alot and by no means appear to get something performed.
  air jordans

 29. 607275 326229Very good day! This post could not be written any greater! Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this. I will forward this write-up to him. Fairly certain he will have a very good read. Thanks for sharing! 147293

 30. 820798 275319I ran into this page accidentally, surprisingly, this is an excellent web site. The website owner has done an excellent job writing/collecting articles to post, the info here is truly insightful. You just secured yourself a guarenteed reader. 274241

 31. Hi Melody, thank you so much about caring about this very important issue and taking action.. Public awareness is the key to opening the doors to make change it’s like tiny steps that end up in a stampede company’s will act if pushed as they are not keen on negative PA also if another company makes a move they will take action as they like to be seen doing the green thing.. social media platforms carry great weight and together we are like ants We see a task before us and it looks overwhelming, so we’re tempted to give up. But when you see
  one ant trying to pull another insect ten times its size what happens ?

 32. I wanted to Ypsilanti locksmith and post you one little note in order to say thank you again with your marvelous tactics you have discussed here. It’s so pretty generous with you to deliver unreservedly just what a lot of folks would’ve distributed for an e-book in making some money for themselves, especially given that you could possibly have tried it in the event you considered necessary.

 33. 862881 82583Following study numerous the websites on your own internet website now, i truly like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site list and will also be checking back soon. Pls consider my web-site likewise and tell me what you consider. 755564

 34. I just want to mention I am newbie to blogging and really loved you’re web page. More than likely I’m going to bookmark your website . You definitely come with beneficial stories. Bless you for sharing with us your web site.

 35. Pingback: Blue Coaster33
 36. Check this press release, if you want to have beautiful skin and body. BeautySecrets.Club is the online store that opened with the aim to share with the world the beauty of natural and organic products for a healthy living.

 37. Pingback: stream movies
 38. Pingback: stream movies
 39. Usually I do not learn post on blogs, however I wish to say that this write-up very forced me to take a look at and do so! Your writing style has been surprised me. Thanks, very great article.

 40. Pingback: water ionizer
 41. Pingback: alkaline water

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *