Sista veckan på Berghs

Då var slututställningen över och den sista officiella veckan på Berghs här! Ni som kom förbi i helgen, superkul! Ni som inte gjorde det? Ni missade verkligen någonting. Mer hektiska dagar får man nog leta efter, men gud vilket slit och engagemang varenda en lade ner! En stor applåd till studentbyrån som stod för planeringen av själva eventet! Fotograferingen stod syster Nora Curtis för och ni hittar lite bilder här och på Berghs Facebook.

Nu är det exakt 3 dagar kvar till vi tar examen från Berghs. Det är med ångest-fylld-glädje måste jag säga. Hur sjukt är det inte att det här året har flugit förbi?

Idag skall vi i PL klassen samlas och ha en liten avslutnings-pickning i Humlegården! Dessutom ska jag, Frida, Kajsa, Johan och Patrick intervjuas av Nätverket Piraya inför deras kommande utdelning av stipendiet ”Årets mest blivande produktionsledare” – tjohoo vad spännande!

Passar på att jobba lite de här dagarna när vi inte har några lektioner också, känns ganska befriande med lite miljöbyte från rum 34 där vi spenderade mycket tid under utställningen ha ha…

Over and out. Nu behöver jag SOL! 🙂

 

Berghs slututställning

Veckorna på Berghs har flugit förbi snabbare än jag har kunnat räkna – därav frånvaron här inne! Jobb har varvats med grupparbete och nu är vi faktiskt snart KLARA! Idag är första dagen jag faktiskt kunnat pusta ut – innan vi kickar igång officiellt imorgon.

Berghs håller på att förvandlas till en annan värld i skrivande stund och det är helt galet kul! Slututställningen är nära. Mycket nära. Imorgon smäller det för inbjudna gäster och på lördag/söndag kan ni komma hit och se allas resultat! Folk springer upp och ner i trapporna, målar montrar och pyntar som bara den. Helt sjukt vad mycket folk som går här på skolan egentligen. Till vardags ser man ju knappt hälften, men nu är nästan alla samlade på ett och samma ställe. Det märker man inte minst på ventilationen haha.

Vårt ”park-tema” i lösningen för ABB kommer att lysa igenom i vår monter och här kommer en liten sneackpeak. Hoppas att vi ses i helgen!

Sören Svensson Fredriksson

Vår KANONIDÉ gick tyvärr inte att göra… Vi ville göra ett krogkort, som man skulle föra över pengar på innan man gick ut, på kortet skulle det vara ett foto på ägaren och personens 6 första siffror i personnumret. På så sätt skulle man inte kunna bli id-kapad om man blev bestulen på sitt kort och inte bli av med mer pengar än man fört över på kortet. SSF älskade idén och vi skulle sätta igång, då Annika på SSF ringer och säger att krogarna inte tillåter detta som giltig id… Såklart. Nu idéar vi på nytt och Sören Svensson Fredriksson (SSF) föddes, en sjukt tråkig gubbe som rättar och ser till att ungdomar i samhället är rädda om sina personuppgifter.. I morgon väntas möte med vår ämnesansvarige Christopher Waldekrantz och sen lunch med vår handledare Magnus!

 

 

Snabba puckar

Tiden bara flyger förbi och jag har mer koll på timmarna än vilken vecka det är idag. Men så går det ju när man har roligt! Skolan varvas med att jag nu officiellt har börjat jobba som Produktionsledare på Delorean – hur underbart roligt är inte det?! Våren är i luften och det kan inte bli så mycket bättre än såhär.

Veckan som gick avklarades första upplärningsveckan på jobbet, hängde lite på Guldägget som alla er andra och spenderade helgen med vänner och familj under årets första grillning! Sommaren kan inte komma snart nog!

Det är med glädje-blandad sorg examensdagen närmar sig mer och mer, och på årets sista Berghs Bar i veckan blev man nästan tårögd. Hur snabbt har detta egentligen gått? Helt sjuk, om jag får säga det själv. Det konstigaste är ju att vi har ju vetat om det hela tiden – att året på Berghs kommer att flyga förbi. Men man har inte kunnat göra så mycket åt saken…

Njut av alla dagar som kommer och kom ihåg att ”live your dream”

 

 

 

 

Hönsmamma till guldägget?

Jag höll i hatten igår och gick hem i rimlig tid. Har för mycket att göra för att kunna må skit idag.
Snart har en vecka gått här på mitt nya jobb och jag.. känner mig som en femåring. Tusen frågor och kaninpulsen som sakta smyger sig på när flera projekt är i rullning.

Något som är så självklart i skolan glöms helt bort när allvaret infinner sig.
Som tur är så har jag härliga människor här som står ut med mig.
Vänta ni bara – jag ska slå er med häpnad!

Under middagen så kände jag hur EXTREMT taggad jag blev. Nej, inte på att festa, utan på att tävla. Håll i er Guldägget – nästa år kommer kullen PL1213.

En annan sak jag tänkte på igår, som jag säkert inte är ensam om att ha funderat på är att kycklingstipendiet går till unga KREATÖRER och Guldskriften till KREATÖRER.
VAD hände med att lyfta att alla fantastiska strateger? Alla vi som roddar och researchar och ser till att skiten händer? 

Jag tycker att KOMM och resten av branschen borde fixa ett ”hönsstipendie” ( om nu allt måste gå i äggets tecken )  och uppmärksamma alla fantastiska strateger & projektledare/produktionsledare.

  

 

 

Hur fint?!

Måste säga att det fälldes en och annan tår när jag såg det här klippet igår. Caine Monroy, nio år gammal spenderade hela ditt sommarlov på att bygga en hemmagjord arkad av kartong. Han har inte glömt en endaste detalj…

[youtubeplay id=”faIFNkdq96U” size=”medium”]

Javisst!

Fy helskotta vad denna reklamfilm är bra! Får mig att skratta lika mycket varje gång! Well done Social Club!

[youtubeplay id=”jI3PpcS7Leg” size=”large”]

Spännande utmaning!

Igår hade vi en väldigt lärorik lektion med Johan Welander, han gick igenom hela arbetssökar processen, från det att man ska börja knåpa ihop ett CV, personligt brev, maila, ringa, gå på intervju och sen återkoppling. Vad ska vara med? Vad ska sägas? Olika CV och brev till olika jobb, vad ska man säga? Vad ska man INTE säga? Osv. Lärorikt och mycket bra tips att ta med sig hem!

SSF grupp nr.10 är har nu gjort en kreativ brief och har börjat med att spåna idéer. Det är svårt! Hur fångar man ungdomar som tror de är odödliga och inte vill ta till sig information..? Det är något att bita i och en spännande utmaning!

Trevlig onsdag!

Smile it’s FRIDAY!

Fredag igen och grupp nr.10 sitter med strategi och idéspåning för fullt! Mycket bra idéer och tankar kommer upp, men vi måste smalna och välja vad vi ska fokusera på. Jag vill göra en grym skrämselfilm med cool musik som ska nå ut till ungdomarna… Men sakta i backarna, vi måste göra mer research under helgen för att allt ska kännas bra och komma överens om vad vi ska fokusera på. Vore grymt om man kom på något som fick samma spridning som Volkswagen Polo’s kampanj…

 

[youtubeplay id=”pPIzHCh800E” size=”medium”]

Trevlig helg!

Uppdatering från sjukstugan:

-Att ha bihåleinflammation SUGER!

-Det är inte många veckor kvar på Berghs nu.

-April är min favoritmånad för då fyller alla mina favoriter (inkl. jag själv) år = mycket tårta.

-Sa jag att jag hatade att vara sjuk?