Ups and downs i karriären

Juni 2012:
Det är fortfarande morgonsvalka när jag går in i Festivalpalatset vid Croisetten. Jag har klätt mig lite extra fin i en lång, syrénlila klänning och kilklacksandaletter, för idag ska vi ha presskonferens. Eftersom jag suttit i Cannesjuryn förut är jag inte nervös för att träffa press från hela världen. Jag vet att ordföranden kommer dra det tunga lasset och att jag på min höjd kommer behöva prata enskilt med branschpressen från Sverige och kanske från något nordiskt land.

Allt avlöper väl och när min ordförande kramar mig hej då ger han mig också ett råd. ”Lova att du tackar ja om du blir tillfrågad om en ordförandepost” säger han innan han försvinner iväg hem till Nya Zeeland med en drös guldlejon i bagaget.

Jag funderar på om jag ska hinna ta en tur till stranden innan det är dags för seminariet i det stora auditioriet. Den här gången är det Twitters grundare som ska tala och det vill jag inte missa. Hur som helst är det snart hög tid att ta ett glas rosé.

Februari 2013:
Eftersom det underkylda regnet gör vägen glashal kör jag ganska försiktigt in på parkeringsplatsen i industriområdet i Kungsbacka. Arbetsförmedlingen jag ska besöka visar sig dela lokaler med både Skatteverket och Försäkringskassan. ”Allt trivsamt på ett och samma ställe!” tänker jag ironiskt medan jag väntar på att bli uppropad.

Handläggaren placerar oss vid ett ståbord i den gemensamma entrén och han skriver mödosamt in min uppgifter på en gammal PC. Runt omkring oss sitter fullt med andra arbetssökande som surfar på Platsbanken och pratar, så ibland har jag svårt att uppfatta vad han säger.

Det tar inte lång tid innan jag börjar svettas i min dunjacka och det bildas en pöl av snöslask runt mina kängor. Min handläggare verkar nöjd över att jag både har B-körkort och bil och han nickar gillande över att jag kan börja jobba med omedelbar verkan.

När han ska skriva in ”COPYWRITER” i sökrutan måste han radera ”ÄLDREVÅRDEN” som står kvar från registreringen av personen före mig. Sökningen resulterar i en träff. Han printar ut ett papper med jobbet jag anmodas söka. Det är en tjänst som innebär att skriva katalogtexter för ett postorderföretag i en närliggande stad.

Två dagar i mitt liv med ett drygt halvår emellan. Jag väljer att tänka att den förra är mer signifikant för framtiden och att den senare är mer av en parentes.

4 Replies to “Ups and downs i karriären”

  1. Kan inte mer än att bara le – fick en flashback från hösten 1999; Stationen Reklambyrå hade precis kursat och jag skulle skriva in mig på Arbetsförmedlingen i Kungsbacka.
    Tiden verkar ha stått stilla!
    Hälsn Sandra Lenving Lundh / produktionsledare

Comments are closed.