Lättsamt snackssnack

Så här i arbetsveckans sista skälvande minuter kanske det kan passa med ett snackstips? Nämligen hur du får väldigt mycket godare nötter. Det får du om du rostar och saltar dem själv. Milsvitt godare än de trötta och sega stackare du köper i lösvikt från naturgodisdisplayen – och busenkelt.

Gör så här:
Köp naturella nötter, förslagsvis cashew. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp en rejäl skvätt vatten och ös i ganska mycket salt (om du inte är bekväm med recept som talar om skvättar, nypor och nävar så kan vi bestämma att det är 2 dl vatten, 2 matskedar salt och 200 g nötter).

När saltet är upplöst lägger du i nötterna någon minut och häller sedan av dem i en sil. Lägg upp dem på en bakpappersklädd plåt och häller på en slurk (en knapp matsked) neutral olja och skjutsa in i ugnen, strax över mitten. När det gått ungefär fem minuter rör du om i dem, och efter tio minuter får du börja spana om de fått den färg du eftersträvar.

När färgen är till belåtenhet låter du dem svalna ordentligt och äter sedan upp dem till förslagsvis ett glas vitt.

Skål och trevlig helg!