”Den här lilla snäckan är ung och rå.”

Man borde ha vant sig, man borde ha lärt sig att alltid ha garden uppe. Men att bli utsatt för sunkigaste formen av sexism när man läser krogrecensioner, det hade jag faktiskt inte väntat mig.

Det är Metros Carl Reinholdtzon Belfrage som lyckats med detta. Läs hans utlåtande om en indisk restaurang här och byt sedan till en mer smaklig krogrecensent som inte gör dig illamående.

Ett par citat (pass på kräkreflexerna!):

”Ni vet hur det kan vara: man tror sig ha den perfekta flickvännen – slank, vacker och på alla sätt alert rent intellektuellt – men så träffar man hennes lillasyster och världen faller samman framför en. En ny, yngre och spänstigare kopia har uppenbarat sig. Valet är nu självklart. Händelseförloppet väldigt förutsägbart och klart. Den äldre flickvännen förpassas till ett skåp och uppmärksamheten tar en helt annan riktning.” 

”Jag har alltså bytt till en yngre modell indiska. Kanske inte helt politiskt korrekt. Men den här lilla snäckan är ung och rå, inte lika gulligt uppsminkad i kitsch och Bollywood som storasystern på Första Långgatan, och hon tillfredsställer mina smaklökar. Varje gång. Så, kan ni kland­ra mig? Ett besök här och ni kommer att möta mig med djup förståelse.”

Nej, av mig får du ingen djup förståelse, Carl Reinholdtzon Belfrage. Min recension av din krogtext är att dina liknelser är lika spänstiga som förra veckans naanbröd.

UPDATE: Metro har plockat bort artikeln. Här och här finns skärmdumpar på den.