Till alla Twitterskeptiker

Jag blev intervjuad av en lokaltidning häromdagen, i egenskap av sociala media-profil från trakten. Där gav jag tre Twittertips som jag tänkte dela med mig av här också:
Eftersom jag lagt tusentals timmar på min feed och snart knåpat ihop 40 000 tweets har jag rätt bra koll på läget och skulle gärna ha en frågestund här om det finns intresse för det. Maila mig eller skriv en kommentar om du har någon fråga om twittrande som du vill ha svar på.

Jag tror att en av anledningarna till att många aldrig förstått grejen med Twitter är det gått under benämningen Mikroblogg. Hur kul låter det på en skala? Att blogga något (förmodligen om sin lunch) på 140 tecken? Nä, det vill jag varken läsa eller skriva, har många med all säkerhet tänkt genom åren.

Hade jag fått bestämma hade det istället kallats Megachatt. En megachatt där världens mest intressanta människor finns uppkopplade dygnet runt och är redo att diskutera de mest brännande frågorna just nu, dryfta livets trivialiteter och dela sina bästa getklipp med dig. Det är en möjlighet som jag tycker är synd att missa.

Här kan du läsa Jonas Crambys väldigt roliga genomgång av jobbiga typer du bör undvika på Twitter. )

 

One Reply to “Till alla Twitterskeptiker”

  1. Åh, kul, den lokaltidningen ser bekant ut på typografin. Får leta fram den när jag kommer hem… ”Megachatt” är en väldigt bra beskrivning av twitter som det har evolverat till idag, ursprungsidén kom säkert från bloggar men en uppfinnare kan sällan förutse vilken utveckling tekniken tar. ”Mikroblogg” är lika föråldrat som en gång ”velociped” eller ”televisionsapparat”, det är i grunden samma grej men den har fått eget liv, vuxit upp och blivit stor…

Comments are closed.