Xyloproct – supermodel edition

”Alla” vet ju att hemorrojdsalva är supermodellernas hemliga knep mot svullna ögon och jag kan lova att det finns minst en marknadsavdelning på åtminstone ett läkemedelsföretag som svär över att deras produkt inte får ha dubbla indikationer. Men det får den inte enligt lag, så de fortsätter att köra enkom på den ursprungliga, anala rekommendationen.

Xyloproct, som en av hemorrojdsalvorna som säljs i Sverige heter (ett annat är Alcosanal), funkar dock utmärkt även som avsvällande ögoncreme så vitt jag erfar, och kostar en bråkdel av de mer glamouröst förpackade skönhetskusinerna från Paris. Dessutom är det busenkelt att få kladdet att kännas liiiite mer Gisele Bundchen än det här:

Man tar bara en liten tomburk från Åhléns:

Splurt! Och sen en permanent tuschpenna och ett lämpligt namn som ligger närmare ansiktets behov:


Lite dåligt disponerad text där, tur att jag inte är AD.

Så! Nu återstår bara problematiken med att gå till Apoteket och be personalen ta fram Xyloprocten ur det hemliga kylskåpet. Du kan inte bara plocka ut den ur hyllan själv och smyga in den mellan vitaminrören och plåsterpaketet, alltså. Nej, du måste be om den och riskera att övriga Apoteksbesökare börjar fundera över hur långt gångna dina ändtarmsirritationer är. Men vad gör man inte för att slippa svullna ögon. Var de än sitter på kroppen.

UPDATE Hmm… Jag blir lite konfunderad när jag ser att det står hydrokorisonacetat på asken. Det vore bättre att hitta något som bara är avsvällande, inte rekommenderas mot klåda och eksem, dvs med hydrokortison i. Så vitt jag vet ska man inte ha det nära ögonen. Men det finns säkert någon här som är betydligt mer kunnig och kan ge ett definitivt svar.

2 Replies to “Xyloproct – supermodel edition”

  1. Det går ju att beställa den på nätet och få hemskickat om man tycker det är litet väl pinsamt att köpa den över disk… :)

Comments are closed.