Grapefruktdagen, same same but diffrent

”Vilka andra kommer?” brukar man alltid fråga för att man ska kunna avgöra om man ska tacka ja eller nej till ett sammanhang.

Enligt det resonemanget är det tveksamt om vi ska uppmärksamma kvinnodagen, med tanke på att de andra som fått en egen dag är bland andra V8-motorn, mazarinen, Nutella, foten och grapefrukten. Vill vi kvinnor verkligen kategoriseras som en jämförbar företeelse med dem?

(It goes without saying att jag tycker att kvinnor ska uppmärksammas. Varje dag.)

3 Replies to “Grapefruktdagen, same same but diffrent”

  1. Jag är så kluven. Jag tycker det behövs en dag när man uppmärksammar bristen på kvinnors rättigheter över världen. En dag när man stämmer av läget, ”hur långt har vi som land och jag som person kommit ?” Inte en dag man ”firar” som kanelbullens dag. Tyvärr behövs det ju någon sorts dag för att få folk att tänka till. Men det blir alltid en massa missförstånd den här dagen…

  2. Fått och fått, är det samma organisationer som sanktionerar grapefruktens dag och internationella kvinnodagen? Antar att det är FN som instiftat Nutelladagen, och V8-motorns dag. 1:a maj är väl arbetarrörelsens internationella högtidsdag, den jämförs inte så ofta med fotens dag?

    1. Jag har skrivit det här ur perspektivet ”Vilka signaler sänder det?”. Även om det finns bakomliggande fakta så framstår det som om det är jämlika företeelser som föräras med en dag.

Comments are closed.