Här avslöjas undersökningsljuget

Så här ser resultatet ut just nu i dagens läsarundersökning på aftonbladet.se:

En merpart är alltså… gääääsp… helt ointresserade.

Då ska vi se vad Google säger om saken:

Det blå strecket som går skyrocket representerar alltså antalet sökningar på ”Tommy Nilsson”, jämfört med exempelvis Beatrice Ask och Tobias Billström. 

Så, kära undersökningsdeltagare, om ni ska spela ointresserade får ni allt bli bättre på att hålla er borta från sökmotorerna.

Tack till Elias Betinakis för sökgrafen.

Och om någon vill veta vilka ord som twittrats mest frekvent i samband med Black-kampanjen så ser det ut så här:

Urval: Ord som nämns mest frekvent tillsammans med ”black”. De där obegripliga nuffrorna är en kortlänk som går hit.

Tack Torbjörn Sjöström från Novus för molnbilden.

2 Replies to “Här avslöjas undersökningsljuget”

  1. Kanske alla dom som inte googlade röstade för ‘ointresserad’. Den nedre grafen säger inte hur många som inte sökte på ”Tommy Nilsson”.

  2. Totalt oseriös artikel! ”Alla” som googlar vill veta och när det sen visar sig hur det ligger till gäspar de. Var är undersökningsljuget??
    Och vad är undersökningsljuget för något? Är det Aftonbladet som ljuger? Är det deltagarna i undersökningen (för att de i smyg skulle googlat i alla fall och därmed varit mer benägna att svara annat än ”ointresserad”)?
    Är det Ulrika Good som ljuger genom att lägga fram förvirrande siffror och tolkar dessa på sitt sätt (felaktigt enligt mig och håller även med förre kommentatorn)?

    Det jag ger UG rätt i är att aftonbladets undersökning är missvisande. Men min anledning är för att den är helt fel uppställt, som många av dessa snabbenkäter på nätet.
    Bättring önskas, UG!

Comments are closed.