Snackar TV4-doktorn skit?

För några veckor sedan var det tema magproblem i Nyhetsmorgon och den så kallade TV4-doktorn, Mikael Sandström, skulle svara på hur ofta det är normalt att bajsa, vad man gör mot uppblåst mage och liknande frågor.

– Vad är den konstigaste magåkomman du jobbat med? frågade Peter Jihde helt osökt och TV4-doktorn svarade:
– När jag jobbade på kirurgen skulle jag göra en undersökning av en förvirrad, dement militär. Det var en mycket stolt och bra man, men han hade emaljöga och hade vid något tillfälle, utan att vi visste om det, svalt det. Så när vi gjorde en undersökning bakvägen och tittar upp för att se om det finns några förändringar på slemhinnan i tarmen så ser jag någon där. Då blev jag överraskad och sa till honom: ”Nu vet jag varför du har ont, det är någon där!”.

I filmen Jim och piraterna Blom finns en scen där rollfiguren som spelas av Stellan Skarsgård berättar följande:

– Hovmästaren på restaurangen hade ett konstgjort öga av emalj och det råkade han tappa i stuvningen. Den amerikanske presidenten satt bara och slevade i sig och märkte inte att han svalde ögat. Inte förrän nästa morgon när han skulle gå på toaletten. Det hade fastnat i ändan på honom. Och då fick de kalla på läkaren. Och läkaren kom rusande och var nervös, för det var ju den amerikanske presidenten. Han tittar in där bak på presidenten och skriker: ”Jösses! Det är folk därinne!”.

Klippet med TV4-doktorns rövarhistoria hittar du här, den börjar vid 11:20.

Och här, vid 7:00 kan du se Stellan Skarsgård berätta en snarlik skitstory:

[youtubeplay id=”9Ov_8Ykx8NI” size=”medium”]

Det var förresten samma läkare som såg ut så här när han gav hälsoråd i rutan:

UPDATE Efter uppmaning av satirsajten Bakjour har det strömmat in anekdoter om svalda emaljögon från olika forum. Här är några exempel:

 

2 Replies to “Snackar TV4-doktorn skit?”

  1. Hej roligt inlägg men varför ska vi hånskratta åt hans utseende i samma veva? Jag tyckte inlägget var kul tills jag såg bilden och ”det var förresten”. Räcker det inte med att denna man har hånats av hela Facebook för ett tag sen (pga sin bränna)? Eller, för att vinkla om min poäng lite: Om det är så här vi vuxna beter oss i sociala medier, varför är vi då så förvånade över att barn nätmobbar varandra? Under Melodifestivalen fylls FB och Twitter av utseendehån från människor som själva har barn. Om samma människor sitter framför teven och häver ur sig liknande kommentarer inför sina kids… lär de då inte barnen att det är asviktigt med utseende – och helt ok att tracka på folk för hur de ser ut?

    1. Det handlar förstås inte om att skratta åt hans utseende, däremot om hans trovärdighet. Om man dels berättar vandringssägner under förespeglingen att de hänt en själv för att vinna skrattpoäng, dels ger hälsoråd till tittarna tillsammans med en uppenbart osund hårdbränna, då börjar man få stora trovärdighetsproblem som seriös, rådgivande läkare.

Comments are closed.