Prokrastineringsmüsli

Medan jag funderar på vad jag ska skriva om den Marabou ”Black”-debatten jag deltagit i under helgen kan jag lika gärna dela med mig av ett recept på en god, hemrostad müsli med low-carbprofil som jag gjorde i morse:

 God, hemrostad müsli med low-carbprofil

drygt 2 dl solrosfrön
1,5 dl pumpakärnor
1/2 dl kokosflingor
1/2 dl linfrö
1/2 dl sesamfrön
2 dl grovhackade nötter, exempelvis mandlar och valnötter
1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1/2 dl vatten
1/2 dl olja med neutral smak

Sätt ugnen på 200°C. Blanda ihop allting och låt stå fem minuter. Sprid ut på en bakpappersklädd plåt och rosta på näst översta ungsvalsen. Blanda runt efter 6 minuter, övervaka noga efter 10 minuter så att det inte bränner och efter 10–13 minuter är det klart. Ät gärna med filmjölk eller naturell yoghurt och blåbär.

Annars då? Jo, Håkan har släppt den bästa låten sedan Du är snart där och Alex och Sigge har gjort ett väldigt intressant podcastavsnitt där de jämför GW Persson med ett brinnande lejon. Lyssna på det!

2 Replies to “Prokrastineringsmüsli”

  1. Jag brukar lägga i sockerbetsfibrer som man kan köpa i butik under namnet Fibrex. I princip bara fibrer, sänker kaloriinnehållet rejält, även psylliumfrö och sötning med Stevia bidrar till low cal.

    1. Tack för tips, Tommix. Men sötningsmedel? Nja, det är jag mycket skeptisk till. :)

Comments are closed.