En knarkig C-vitaminboost till budgetpris.

Det finns inte mycket här i världen som omges av mer snicksnack och falska löften än skönhetskrämer. Och som vi vill bli lurade. Att köpa en vackert förpackad produkt som lovar orimliga föryngringsresultat kan vara en stor tillfredsställelse i sig, men jag har ett bra tips till dig som vill maximera effekt och minimera kostnad.

C-vitamin är en populär ingrediens i som sägs vara välgörande för huden på många sätt. Problemet är att C-vitaminet är instabilt och snabbt bryts ned när det blandats i krämen. Men häromdagen upptäckte jag att man kan köpa C-vitamin i pulverform från ett varumärke med det förvirrande namnet Tvål.

En sådan här liten burk kostar 89:- och jag vågar påstå att den kommer göra din billiga ansiktskräm betydligt mer C-vitaminpotent är de dyra ”färdiga” vitaminkrämerna.

Man gör så här (och det är här det knarkiga kommer in i bilden): Ta en knivsudd vitt pulver.

Blanda det med en droppe vatten.

Då löses pulvret upp omedelbart.

Rör ihop med valfri ansiktskräm, lagom mycket för en till två insmörjningar.

Klart! C-vitaminpulvret kan man exempelvis köpa här (jag har betalat mitt helt själv, och skriver inte på uppdrag av någon).

5 Replies to “En knarkig C-vitaminboost till budgetpris.”

  1. Eller så köper du askorbinsyra (vilket är ett annat, mindre säljande, namn för c-vitamin). Det kostar några hundra kronor för ett kilo! Den där lilla burken med 10 gram har trots allt ett ganska högt kilopris.

    1. Det är intressant, jag vet att askorbinsyra och C-vitamin är samma sak, men om det är samma form som man använder i krämer, som det man köper, exempelvis som kosttillskott, har jag ingen aning om. Vet du (eller någon annan) om så är fallet?

  2. Ett annat användningsområde är diskmaskintvätt. Dom svindyra ampullerna man köper innehåller i princip oftast askorbinsyra (c-vitamin) och parfym. Jag köpte askorbinsyra på apoteket för en spottstyver och diskmaskinen blir ren och fin.

  3. På innehållsförteckningen står det L-Ascorbic acid,vilket är den naturligt förekommande formen av askorkorbinsyra och även den som säljs i handeln. 35g går att hitta för mindre än 15kr i närmsta matbutiks kryddhylla. Men då får man å andra sidan inte en lika fin burk.

  4. Pingback: C | Laskask

Comments are closed.