Nätotrevligheten

Näthatet är något som har debatterats på korsan och tvärsan på senare tid. Med all rätt, naturligtvis, men jag skulle vilja prata även om dess mindre extrema släkting nätotrevligheten.

Du som läser det här betalar ingenting för det och jag lägger helt oavlönad min tid på att dela med mig av saker jag kan och sådant jag funderar över. Kravspecen på leverans är med andra ord ganska obefintlig.

Om du inte håller med blir jag glad över en debatt och jag blir mer än gärna emotsagd. Däremot är det ett nedåttjack i tillvaron att få otrevliga personliga påhopp i form av kommentarer som ”Trött du är!” ”Zzzz” eller propåer om att jag ska skriva ”nått vettigt istället”, alternativt ”byta jobb”. För att inte tala om alla pinnar jag påstås ha i röven.

Nej, jag har inte sovit under en sten i femton år, jag vet att det ofta är en hård ton på nätet. Jag vill bara att du, som inte anser att du är en näthatare, men ändå reggar en anonymiserad mailadress för att kunna skriva extra otrevliga kommentarer, ska skämmas en smula. Eller åtminstone vara otrevlig mot mig under ditt eget namn.

3 Replies to “Nätotrevligheten”

  1. Jag håller med. Själv läser jag ofta kommentatorsfälten, tycker om när det blir heta diskussioner, långa åsiktsinlägg som kritiseras eller hyllas. Men så har vi de där kommentarerna som bara är tröttsamma, dryga och helt onödiga. Vad vill en person som skriver dem egentligen säga? varför inte säga det istället? Eller varför inte bara hålla tyst.

  2. Om man reggat en anonym e-postadress för att vara #nättrevlig och skriva upplyftande kommentarer då?

    T.ex. att dina texter nästan alltid är både fyndiga och spot-on :)

Comments are closed.