Paolo Robertos människosyn.

Jag vet att kaxighet är en central del av hans varumärke. Att det ska föreställa en en ”skön stajl” när han är den hårdast piskande och dömande träningsmänniskan i universum. Att man ska säga: ”Äsch Paolo är som Paolo är!”.

Men jag tycker ändå inte man ska komma undan med att sälja sin pasta med en sådan här syn på människor i allmänhet, och överviktiga människor i synnerhet:

 

18 Replies to “Paolo Robertos människosyn.”

 1. ”Ordet ”elakt” var det du som förde in i diskussionen.”
  Ursäkta, din första kommentar var att jag reggat ett anonymt emejlkonto för att kunna skriva taskiga kommentarer. Jag svarade att jag haft den gmailadressen i flera år, ibland kan man liksom inte ha vilket namn som helst på en stor webbmailportal då de ofta är upptagna.
  Sedan glömmer du uppenbarligen bort att det var den anonyma emejladressen du först kritiserade, utan övergår till att hävda att jag under nicket ”Skumrask” gömt mig i flera år, vilket överhuvudtaget inte diskuterats innan:

  ”Och jag tycker inte att anonyma elaka kommentarer blir ett enda dugg mer försvarbara för att funktionen att använda ett anonymt alias finns. Du har uppenbarligen haft användning av att gömma dig bakom ditt nick ”Skumrask” under många år.”
  Återigen för du alltså in taskiga, elaka (synonymer till varandra).

  Sedan avslutar du med att du inte ifrågasätter sajtägarnas regler, men att du tycker att ”det är ynkligt att kommentera anonymt”. Det är inte att ifrågasätta menar du, när det i själva verket går rakt mot den policy som råder.
  Och varför är det förresten ynkligt att kommentera anonymt? Det kan ju finnas ett flertal situationer när man vill att fokus skall ligga på debatten istället på personen som skriver den?
  Mina invändningar är fullt sakliga, jag tycker att du medvetet övertolkar Paolo Roberto för att få till ett inlägg – och dessutom kanske skapa lite buzz just för att han är kändis som du säger. Jag tycker det är ganska ynkligt, att sitta och lusläsa folks öppna tweets på twitter för att få lite kändispoäng och dra läsare till sin blogg. Men visst, det är inte olagligt, men ynkligt tycker jag allt att det är.

  Du skriver vidare : ”när han föraktar människor som inte tycker som han ”

  Du menar att bara av det skäl att han säger som det är, att det är bristen på motion i relation till näringsintag som är den generella orsaken till övervikt (och inte pastaätande), så är han alltså människoföraktande? Visserligen med tilläget ”din lata jävel” men det tolkar jag bara som någon som är van med lite jargong från omklädningsrummet, och kanske inte då nödvändigtvis från de sobert inredda reklambyråkontor, där spydigheterna är betydligt mer tillspetsade.

  Om jag skriver mitt riktiga namn kommer du bara ta bort mig från Facebook, och även jag har ju lite nyfiket intresse för vad andra skriver och gör liksom*

  *Lex Paolo Roberto

  Ja

  1. Att du är anonym för att jag inte ska ta bort dig från Facebook kan vara den sämsta bortförklaringen någonsin.

 2. *Intresseklubben antecknar.

  Paolo Roberto hälsar att han är jetelesen och har tagit hårt åt sig av kritiken.

  1. Han måste vara glad att han har ett så erfaret troll som för hans talan.

 3. Troll blir man när man skriver texter med syftet att uppröra utan särskild verkshöjd. Även om man inte har självinsikt nog att se när man begår yrkesmässigt självmord i sitt eget namn.

 4. Jag har inget syfte att uppröra. Jag tyckte helt enkelt det var en helt omotiverad text, orättvis både mot Roberto, ”tjocka” och eventuella läsare. Har du som ryggmärgsinställning att nedvärdera och tjafsa med kunder på samma sätt som du gör med läsarna om de inte är på samma linje som dig? Lite svårt att ta kritik månne?

 5. Som elitidrottare och aningen kostkunnig kan jag hålla med Paolo.
  Ordval och attityd får stå för honom men själva andemeningen är ständigt återkommande. OCH resultaten visar sig gång på gång när överviktiga gör något åt saken. Vad händer då tro? JO, de går ner i vikt. Att äta pasta (kolhydrater) är inget hinder i sig. Det handlar om energi IN och energi UT. Så enkelt är det.
  Man kan inte bygga fetma på luft.
  Intressant är också att det är svårt att bygga fetma på just FETT. Kroppen har nämligen en ypperlig förmåga att göra sig av med fett som är lättare än att göra sig av med t.ex. socker och andra kolhydrater.
  Äter man fett gör sig kroppen av med fett. FÖRUTSATT att man inte stoppar i sig en massa onödiga energier i form av kolhydrater. Det gäller alltså att eftersträva en balans. Och detta har vi ju hört förut så många gånger. Men folk gör inte som de lär.
  Är man otränad och överviktig så är man av naturligare själ mindre aktiv. Segare. Orkar mindre. Ja, lat, om man vill uttrycka det så. Jag tror dock inte att det är en situation man gladeligen väljer och orsakerna kan vara många.

  Men utan att ha gjort en egen större undersökning kan jag lätt påstå att äter man rätt och aktiverar sig rätt så håller man sig lättare sund. Jag skulle bli förvånad om jag fick världens hälsoexperter emot mig på det.
  Det har alltså inte med pastan i sig att göra utan hela balansen av personens leverne.
  Paolo är krass men har helt rätt enligt mig. Och att tycka synd och snuttifiera har aldrig löst problemen.
  /H

Comments are closed.